Totalul afișărilor de pagină

23 decembrie 2011

Rochii pentru Revelion

Rochii de seara cu paiete, modele glamour de petrecere

Rochiile de seara se disting prin materiale pretioase, decoratii inedite si modele deosebite, ce iti pun valoare feminitatea si iti confera eleganta necesara pentru a straluci la ocazii speciale.
Intrucat Revelionul bate la usa, anuntand petrecerea dintre ani, ne-am gandit sa iti prezentam cateva modele de rochii de seara in tendinte pentru sezonul iarna 2012, care te vor ajuta sa iei o decizie in privinta tinutei pentru petrecere rapid si usor.
Intrucat fiecare femeie este diferita si fiecare merita modele de rochii de seara pentru Revelion pe gustul ei, noi v-am pregatit de sarbatori un ghid complet cu rochii de seara pentru toate gusturile - lungi, scurte, cu volane, din dantela, cu pietre decorative sau din voal, retro, elegante sau moderne.
In continuare insa, vom discuta despre un model aparte, cu o traditie preluata de la cea mai mare civilizatie antica a lumii, care a fascinat generatii intregi si a luat prin asalt moda anilor '60 - rochiile de seara cu paiete.
Readaptate pentru epoca moderna, rochiile de seara cu paiete surprind un nou tip de eleganta, care a fascinat lumea modei si a rasturnat perceptia anterior construita in jurul lor.
Paietele sunt broboane in forma de disc folosite in scopuri decorative, disponibile intr-o mare varietate de nuante si forme geometrice. Utilizate de regula in industria textila, pentru a accesoriza haine, bijuterii, genti si pantofi, paietele au o traditie ce dateaza din anii 2500 I. Hr, din timpul civilizatiei Indusului.

Rochii cu paiete, adorate de peste 4500 de ani

Dovezi asupra utilizarii paietelor de aur in scopuri decorative au fost pentru prima data notate in urma descoperiri sitului Kot Diji, localizat in ceea ce noi numim astazi Pakistan si nordul Indiei. Extinsa de-a lungul raului Indus, civilizatia este amintita in prezent drept una dintre primele civilizatii urbane ale lumii, alaturi de Mesopotamia si Egipt.
Locuitorii "subcontinentului Indian" au dezvoltat o industrie infloritoare, bazata pe metalurgie si artizanat, producand bijuterii cu cornalina (varietate de agat semitransparenta, de culoare rosu-inchis), cupru, bronz, tinichiea si plumb.
Desi monede din aur sunt in continuare folosite cu scopuri decorative in unele culturi, paietele moderne sunt, in general, realizate din plastic.

Rochii de seara cu paiete, reintoarcerea erei disco

Desi tentatia lucrurilor stralucitoare o avem adanc intiparita in sistem, de regula acordam rochiilor de seara cu paiete o atentie deosebita in preajma sarbatorilor de iarna si cu precadere, de Revelion.
Farmecul cadourilor aurii si argintii impachetate atent sub brad, combinat cu adoratia din copilarie pentru sclipici si pietre pretioase, ne indeamna de la sine ca de Revelion, sa ne dorim sa stralucim alaturi de ele, intr-o rochie de seara pe cat de moderna, pe atat de spectaculoasa.
Fascinatia acestor rochii de seara cu paiete nu a aparut peste noapte insa, insertiile metalice ce reflecta luminile cluburilor fiind preferate inca din anii '60.
Odata cu reintoarcerea tendintelor din acea perioada in materie de machiaj si coafuri, observam o predispozitie pentru elemente stralucitoare si in vestimentatie.
Multe dintre celebritatile pe care le admiram, precum SJP, Beyonce, Zoe Kravitz sau Agyness Deyn s-au declarat profund si iremediabil indragostite de modelele de rochii de seara cu paiete, preferandu-le pentru ocazii speciale, pentru iesiri sau evenimente sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu